AGTE (Ankara Gelişim Tarama Envanteri) Gelişim Testi

Testin Tanımı: 0-6 yaş arasındaki çocukların gelişimsel açıdan değerlendirilebilmesi amacıyla uygulanan bir envanterdir.

Uygulanacak Yaş Grubu: 0-6 yaş arasındaki çocuklardır.

Testin Uygulanma Şekli: Çocukların, 0-3 aydan başlayarak, 48-72 ay dilimine kadar aylık periyotlarla; dil gelişimi, zihinsel becerileri, küçük-kas gelişimi, büyük-kas gelişimi, sosyal gelişimi ve öz bakım becerileri tek tek incelenip gözlenerek puanlanır. Bu değerlendirme eğer mümkün ise anne-baba ve çocuğun bir arada olduğu bir ortamda yapılır.

Uygulayıcı tarafından anne-babaya yöneltilen soruların yanı sıra çocuk da aynı zamanda gözlem altına alınmaktadır. Adım adım çocuğun sahip olduğu her beceri değerlendirmeye alınmaktadır.

Örneğin; çocuğun her iki elini kullanarak bardak kullanabilmesinden; adresini bilme becerisine kadar, daha önce sözü edilen Dil – Bilişsel, Küçük Kas, Büyük Kas, Sosyal – Öz Bakım beceri alanlarındaki gelişiminin, takvim yaşına uygun olup olmadığı puanlanmakta ve değerlendirme raporu halinde Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı’na verilmektedir.

Çocuk ruh sağlığı alanında çalışan Psikologlar tarafından uygulanmaktadır.

ei_1699707887569-removebg-preview

Sinerji Sağlık Danışmanlığı 'nın amacı, insana değer veren, Sağlığın önemini insanlara anlatan deneyimli terapistlerden herkesin güvenilir ve kolay bir şekilde danışmanlık hizmeti alabilmesini sağlamaktır.
Hayat bazen beklenmedik zorluklarla karşılaştığımız bir yolculuktur. Bazen karşılaştığımız sorunlar gerçekten karmaşıktır. Kendi başımıza çözüm bulamıyoruz ve bir kısır döngüye giriyoruz.
Şu anda yaşadıklarımızı anlayan, hayatın zorluklarına yeni bir gözle bakmamıza yardımcı olan, bizi her durumda kabul eden, bilgi ve tecrübesiyle hayatta kalmamız için bize yol gösteren güvenilir bir rehber arıyoruz. Bu anlarda biz psikoterapi uzmanları olarak yanınızdayız!
Unutma! "Dünyayı değiştiremezseniz, dünyanızı değiştirirsiniz.

Copyright by Sinerji Onkoloji Sağlık DanışmanlığıHizmetleri 2023. Tüm Hakkı Saklıdır.