BEDEN ZİHİN İLİŞKİSİ

beden-zihin.png

Düşünceler fizyolojik hastalıklar üzerinde ne kadar etkilidir? Bir insan düşüncelerinden dolayı kanser olabilir mi? 

Düşünceler ve kelimeler elektiriksel titreşimlerdir. Duygu ve düşüncelerin bedende tezahürleri, karşılık geldiği yerler vardır.

2013 yılında Finlandiya’da yapılan 700 katılımcı ile bir çalışma yapılıyor. Katılımcılara farklı farklı duygular uyandırılıyor Dehşet, üzüntü, sevinç gibi. Katılımcıların bedenlerinde artan ve azalan aktiviteleri vücut haritalarında göstermeleri isteniliyor. Üzüldüğünüzde vücudunuzun neresinde hissediyorsunuz? Şeklinde sorular soruluyor. Ve araştırma tamamlandığında sonuçlar gösteriyor ki her bir duygunun vücutta karşılık bulduğu yerler var.

Depresyon da yoğunlukta el ve bacaklarda aktif hissediyor. Depresyondaki kişilerin uzmana durumunu anlatabilmek için ‘elim ayağım tutmuyor’ gibi kullandığı kelimeler de bunu doğrulamaktadır. Kişide zamanla buralarda hastalıklar ortaya çıkıyor. Kişi depresyon duygusunu görmezse beden diyor ki tamam sen duygunu görmedin ben sana hastalık olarak göstericem. 

Beden ve zihin bir bütündür. Her düşüncemiz bir duyguya karşılık gelir. Her duygu da bedende onunla ilişkili fizyolojik aktivasyonu beraberinde getiriyor. Yani duygular bir yere gitmiyor, beden hafızasında kaydediliyor. Sağlıklı bir şekilde ifade edilemeyen veya işlevsiz düşünceler ise toksik atık gibi bedene zarar veriyor.

Migrenin zihinde karşılığı, hayatın akışını kendine bırakamama ve bir başkası tarafından yönetiliyor, güdülüyor olma düşüncesi.

Bağırsak problemleri (kabızlık, huzursuz bağırsak sendromu) nin zihinde karşılığı, geçmişi bırakamama, geçmişin hesap defterini açık tutma durumu.

Boyun problemleri (fıtık, tutulma) nin zihinde karşılığı, diğerlerinin fikirlerini önemsememe, kendi içinde iç çatışmaları çok olan kişilerde sıklıkla görülür.

Bel fıtığı duyguların yok sayılması neticesinde kilitlenme oluşabilir. Hissetmek için izin vermediğiniz duygu hangisi korku mu, öfke mi? Bu duyguyu yaşarsanız nelerin olmasında/olmamasından endişe duyuyorsunuz?

ei_1699707887569-removebg-preview

Sinerji Sağlık Danışmanlığı 'nın amacı, insana değer veren, Sağlığın önemini insanlara anlatan deneyimli terapistlerden herkesin güvenilir ve kolay bir şekilde danışmanlık hizmeti alabilmesini sağlamaktır.
Hayat bazen beklenmedik zorluklarla karşılaştığımız bir yolculuktur. Bazen karşılaştığımız sorunlar gerçekten karmaşıktır. Kendi başımıza çözüm bulamıyoruz ve bir kısır döngüye giriyoruz.
Şu anda yaşadıklarımızı anlayan, hayatın zorluklarına yeni bir gözle bakmamıza yardımcı olan, bizi her durumda kabul eden, bilgi ve tecrübesiyle hayatta kalmamız için bize yol gösteren güvenilir bir rehber arıyoruz. Bu anlarda biz psikoterapi uzmanları olarak yanınızdayız!
Unutma! "Dünyayı değiştiremezseniz, dünyanızı değiştirirsiniz.

Copyright by Sinerji Onkoloji Sağlık DanışmanlığıHizmetleri 2023. Tüm Hakkı Saklıdır.